חומרים פעילים במוצרי קוסמטיקה , האם הם לטובתי או לרעתי?

אז מי נגד מי ?

חומרים פעילים בקוסמטיקה זה עולם שלם ,
כיום , כל המוצרים מבטיחים לנו שהם יתרמו לאיכות החיים שלנו, לאיכות העור שלנו , לשיפור המראה ו.. החיים ?!
האם זה תמיד כך ? האם ימישהי מכן מצאה תרופת קסם ששינתה לה את החיים ברגע ? 

כנראה שלא .. אבל ! אם תדעי מה את מחפשת במוצר שלך, ובאיזו כמות , תוכלי לכוון יותר טוב
בבחירת המוצר שלך , ולבחור בצורה שיותר מתאימה – לך !

בחורה עם ידיים על הראש

היום כמעט בכל מוצר קוסמטיקה איכותי ישנם חומרים פעילים
בחלק יותר .. ובחלק פחות. 
מוצרים המכילים אחוז גבוה של חומרים פעילים בדר"כ יקרים יותר מכיוון שמושקע בחומרים אלו המון זמן של מחקר ופיתוח ביוכימי אינטנסיבי של חברות חומרי הגלם.
לכל חומר יש פעולה כלשהי במוצר קוסמטי.
אחד מסמיך , אחד מקציף (כמו, SLS), אחד נותן לחות (כמו שמן המפ או חמאות טבעיות). אבל כשאומרים "חומר פעיל" מתכוונים לחומרים שנועדו לעשות פעולה מאוד ממוקדת
, בדרך כלל לטפל בבעיה ספציפית – כמו הבהרה של העור או ביטול של קמטים(חומצה הילאורנית) 


השאלה העולה היא – " האם החומרים הפעילים האלו חיוניים לעור שלי?"

כשאנחנו בוחנים כל חומר גלם למוצרים שלנו, ובפרט חומר פעיל, חשוב לחקור לעומק את מידת הבריאות שלו.
אם יש בו סיכון בריאותי – הוא נפסל כמובן .
בדרך כלל חומרים שיותר קרובים לטבע , למקור – יהיו גם יותר חיוניים לגוף שלך ולעור שלך.

היום יש ביקוש אדיר לפיתוח של חומרי גלם טבעיים
וזו החזית הכי חמה בעולם הקוסמטיקה, יש יבול מדהים של חומרים פעילים טובים ויעילים שהולכים "עם הטבע" ולא נגדו
והזמן כבר יגיד את זה – ברגע שתלכי עם הטבע העור שלך יטיב איתך- בהבטחה 

תמונה של אישה צעירה

אנחנו בURB cosmetics עשינו המון מחקר ומצאנו כמה וכמה חברות שמקפידות על מוצרים פעילים טבעיים במוצרים שלהן , והם מככבים במוצרים שלהן למשל :
סדרת אנטי-אייג'ינג של חברת אקווה במסכת בוץ ים המלח וכמובן בסרום לפנים המעולה והאהוב. אנחנו כל הזמן לומדים ומשתכללים יחד עם החברות, ומתרגשים להביא לכן את המוצרים היעלים ביותר על המדף
בריאים, טהורים וצמחיים, של חברות מובילות בשוק הקוסמטיקה ועתירות ידע .

ריכזנו לך את החומרים הפעילים המוכרים ביותר

חומצה ההיאלרונית 

החומצה ההיאלרונית מצוייה בשפע ברקמות חיבור, רקמות אפיתליות ועצביות

שימוש בחומצה היאלורונית בעלת משקל מולקולארי קטן הופך להיות גורם מרכזי בתעשיית הקוסמטיקה העולמית
בעבר, נטען כי אין כל תועלת במריחת חומצה היאלורונית על גבי פני העור החיצוניים מאחר והמולקולות (החלקיקים) מהן בנויה החומצה ההיאלורונית הם גדולים מידי מכדי לחדור את פני האפידרמיס

אולם בשנים האחרונות החל פיתוחן של חומצות היאלורונית המבוססות על מולקולות קטנות יותר המאפשרות שיפור ניכר ביכולת העור להכיל מים ומביאות בכך לשיפור קוסמטי חיצוני ברור ונראה לעין

(בתמונה מוצרי KART המכילים חומצה היאלרונית – הקליקי על התמונה לצפייה)

ויטמין A -רטינול
הרטינול משמש בקוסמטיקה למגוון שימושים: לטיפול באקנה ולעור בוגר
הרטינול מעודד יצירת קולוגן ואלסטין, מעודד תפקוד תאים טוב יותר ובכך שומר על עור חלק ומוצק
בשל היות החמור פעיל ומעודד יצרת תאים חדשים – משפר ומבהיר כיתמי עור
תופעות לוואי: אדמומיות, קילוף קל
יש להשמש במוצרים המכילים רטינול בשעות הערב במיחד אלו המכילים רטינול בריכוז גבוה
במשך היום חייבים להשמש במקדם הגנה
אין להשמש בקרמים ומוצרים המכילים את הויטמין A ניגזורתיו לנשים הרות ומניקות
 
ויטמין C
נוגד חימצון, נוגד דלקת, תורם ללחות ומעודד יצירת קולוגן בעור
בפעילות ייצור הקולוגן מחדש ומשקם עור בוגר ומבהיר אותו קלות
מומלץ להשתמש בנגזרת שומנית מכיוון שהחדירה שלה לעור טובה יותר מנגזרת מיממית
וכן הויטמין "סי" בנגזרת השומנית יציבה יותר.
 
E ויטמין
נוגד חימצון מסייע לעור לשמור על הלחות שבו.
משמש בעיקר כ"אנטי אייג'ינג" ואף מומלץ מאוד בקרמים שמשלבים ויטמינים נוספים כמו רטינול וויטמין וסלניום C
מומלץ להשמש במוצרים שמוסיפים את הויטמין בצורתו הטיבעית

חומצה אלפא-ליפואית

חומר זה נמצא יעיל במחקרים מסויימים, חומר זה חודר לעור ומנטרל את פעילות הרדיקלים החופשיים

כמו כן מעודד יצירת תאים חדשים בעור גורם לעור להיראות מתוח

פרח

Q-10 קיו אנזים

E ונגזרת ויטמין +C פפטידים שחוברו להם מולקולות נחושת, ההורמון קינטין, נגזרות של סויה הדומות לאסטרוגן, תה ירוק,
משמש כנוגד חימצון

 

 

 

רוצה לקבל סיוע בחינם מצוות המומחים שלנו?

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *